Mos bestrijden

Onkruiden en mos bestrijden in de openbare ruimte is veelal een taak van de gemeente. Vooral een grote hoeveelheid onkruid tussen de tegels verstoort het kwaliteitsbeeld dat de gemeente zich tot doel heeft gesteld. Mos verwijderen is een lastige opdracht, omdat het hardnekkig is. Het gebruik van chemische middelen is ongewenst. Met de machines van WAVE is het mogelijk om effectief onkruid en mos te bestrijden met uitsluitend water op een temperatuur van 98 graden. De methode is bovendien duurzaam, aangezien er steeds minder begroeiing terugkomt.

Onkruiden bestrijden kan duurzaam

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het mogelijk: onkruiden en mos machinaal bestrijden zonder het milieu te belasten. De WAVE machines gebruiken oppervlaktewater en zijn daar uiterst zuinig mee. Het water wordt energiezuinig verhit, mede dankzij warmteterugwinning. Onkruid tussen de tegels verwijderen kan efficiënt gebeuren dankzij de sensorgestuurde sproeikoppen. Met een minimale hoeveelheid energie en met gefilterd oppervlaktewater kunt u gemakkelijk mos bestrijden en onkruid tussen de tegels verwijderen.

Mos verwijderen met alleen water

Mossen zijn langzame groeiers, maar als het ergens eenmaal groeit, dan is er vaak handwerk nodig om het te verwijderen, en dat nog maar gedeeltelijk. Met WAVE heeft u geen omkijken meer naar mos op het terrein dat u beheert. Mos verwijderen gaat in één moeite door met het verwijderen van alle andere onkruiden en groene aanslag. Heet water is een ouderwets bestrijdingsmiddel, een klassiek huismiddel tegen onkruid, dat in technisch opzicht in een nieuw en zeer effectief jasje is gestoken. Voor de zelfrijdende machines met sensorgestuurde sproeikoppen maakt het niet uit of er mos of andere onkruiden bestreden moeten worden: dankzij het hete water sterft al het ongewenste groen af.

Meer weten over duurzaam mos bestrijden? Neem vrijblijvend contact op met WAVE.