Wave zal verdergaan als Heatweed Technologies

Bezoek website
WAVE Europe B.V.

Onkruidbestrijding met WAVE machines

WAVE onkruidbestrijding methode

Een duurzame manier voor onkruidbestrijding

 

Onkruidbestrijding kan op een duurzame manier door middel van de WAVE methode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van heet water om het onkruid te bestrijden. De machines van WAVE maken de celstructuur van deze soorten kapot waardoor de onkruidbestrijding krachtig werkt door de energie in het hete water. De WAVE kent om deze reden ook geen resistente onkruiden; dit in tegenstelling tot de chemische methoden voor onkruidbestrijding. de WAVE-methode werkt bij alle planten, gras-, mos- en algensoorten. Na de onkruidbestrijding van de WAVE sterven de bovengrondse delen van de plant binnen enkele dagen af.

Bekijk nu onze beschikbare producten voor onkruidbestrijding

WAVE machines voor onkruidbestrijding

 

Machines uit de WAVE series zijn speciaal ontworpen voor een effectieve en duurzame vorm van onkruidbestrijding. Na het bestrijden zal de plant verschrompelen en hoeft niet te worden opgeveegd. Uit onderzoek blijkt dat de WAVE methode de effectiefste en milieuvriendelijkste methode is van onkruidbestrijding in vergelijking tot chemische bestrijding. Daarnaast zijn de machines makkelijk in gebruik omdat de machines de verhardingen niet dusdanig verwarmen dat er een gevaar voor brandblaren optreedt. Daarnaast spuit de machine alleen indien er onkruid gedetecteerd wordt. Omdat de hoeveelheid water minimaal is, ontstaan er bij de onkruidbestrijding geen plassen heet water op de verhardingen.

De WAVE machines hoeven dan ook geen leidingwater te tanken. De machine beschikt namelijk over verschillende waterfilters die ervoor zorgen dat de machine ook optimaal functioneert met oppervlakte water. Dit leidt ertoe dat kleine ‘carbon footprint’ of ecologische voetafdruk: een weergave van de mate waarin een iets of iemand het wereldwijde milieu belast. De geringe CO2-emissie die nog overblijft, compenseren wij via Trees for All.

 

Onkruidbestrijding met WAVE machines:

 

Mini Series 11/4
Mid Series 22/8
High Series 75/30
3P Series 70/28
XL Series 120/34
Sensor Series 2.0 400/34

 

onkruidbestrijding WAVE