Wave zal verdergaan als Heatweed Technologies

Bezoek website
WAVE Europe B.V.

Over WAVE

Water is één van de beste energiedragers in de natuur en de WAVE onkruidbestrijding methode maakt daar zo efficiënt mogelijk gebruik van. De WAVE onkruidbestrijding methode bestrijdt onkruid met 100% heet water van ca 98°C. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van de plant kapot. Bovengrondse delen van de plant sterven af en na elke behandeling raken ook de onkruidwortels verder uitgeput. Een andere energiedrager is lucht. Warme lucht stijgt van nature omhoog, waardoor bij onkruidbestrijding met hete lucht een aanzienlijk deel van de energie de plant niet bereikt. Daarnaast is lucht één van de slechtste energiedragers in de natuur. De WAVE onkruidbestrijding methode dringt het onkruid duurzaam terug. Thermische onkruidbestrijding, oftewel onkruid doden met heet water, is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant.

Om de hoge kwaliteitsstandaard van de WAVE onkruidbestrijding methode te waarborgen, laten wij per jaar meerdere representatieve praktijksituaties onderzoeken door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Uit de rapportages blijkt dat de WAVE onkruidbestrijding methode ruimschoots voldoet aan de gevraagde kwaliteit. Door de dieptewerking is WAVE onkruidbestrijding zeer goed in staat om met reële kosten een CROW A- of hoge B-kwaliteit te leveren. De praktijk leert dat het gebruik van de WAVE onkruidbestrijding methode tegen onkruid de onkruiddruk op termijn structureel vermindert. Hieruit blijkt dat de WAVE methode niet alleen beheert, maar ook werkelijk terugdringt.

Bent u geïnteresseerd in WAVE onkruidbestrijding dienstverlening of aanschaf van een machine? Neem hier gerust contact met ons op.