Wave zal verdergaan als Heatweed Technologies

Bezoek website
WAVE Europe B.V.
Heet water & onkruid

Heet water & onkruid

Thermische onkruid bestrijding, oftewel onkruid doden met heet water, is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant.  Oppervlaktewater is een van de beste energiedragers en is in de natuur vrij voorhanden. Bijkomend voordeel is dat het water door de zwaartekracht naar beneden stroomt en dus het plantje en de wortels van de onkruid goed kan bereiken. Een andere energiedrager is lucht. Warme lucht stijgt van nature omhoog, waardoor bij onkruidbestrijding met hete lucht een aanzienlijk deel van de energie de plant ofwel onkruid niet bereikt. Daarnaast is lucht één van de slechtste energiedragers in de natuur.

Daarom maakt de WAVE methode gebruik van de positieve eigenschappen van water (géén stoom, dit stijgt immers ook op). In combinatie met de sensortechniek resulteert dit in een zeer energiezuinige onkruidbestrijdingsmethode. Door de grote energieoverdracht van heet water volstaat een lage behandelfrequentie van maximaal vier beurten per jaar.

Door de dieptewerking is WAVE onkruidbestrijding zeer goed in staat om met reële kosten een CROW A- of hoge B-kwaliteit te leveren. De praktijk leert dat het gebruik van de WAVE onkruidbestrijding methode tegen onkruid de onkruiddruk op termijn structureel vermindert. Hieruit blijkt dat de WAVE methode niet alleen beheert, maar ook werkelijk terugdringt.

Bent u geïnteresseerd in WAVE onkruidbestrijding dienstverlening of aanschaf van een machine? Neem hier gerust contact met ons op.