Wave zal verdergaan als Heatweed Technologies

Bezoek website
WAVE Europe B.V.

Wave verwacht derde omzetverdubbeling

money

Het gaat goed met WAVE. Zowel in 2014 als in de eerste helft van 2015 wist het bedrijf de omzet te verdubbelen. CEO Erik Bretveld verwacht dit huzarenstukje ook in de tweede helft van dit jaar te herhalen.

Bretveld zegt in magazine Stad + Groen te verwachten dat de echte Nederlandse groei nog op gang moet komen: “Ik ben in dat kader trots op het werk van de NCO, de belangenvereniging van leveranciers van niet-chemische onkruidbestrijding. Die heeft het verbod op chemie niet alleen aanzienlijk versneld, maar er tevens voor gezorgd dat de laagrisicomiddelen de komende jaren geen voet aan de grond krijgen. Daar plukt WAVE vanzelfsprekend de zoete vruchten van.”

Het enige hardnekkige vooroordeel dat Bretveld nog uit de weg moet ruimen, is de vermeende meerprijs van niet chemische onkruidbestrijding. “Je moet geen appels met peren vergelijken”, aldus de CEO. “Chemische middelen zijn op zich inderdaad vaak goedkoper, maar zeker niet wanneer je extra zuiveringskosten voor het uit het oppervlaktewater halen van Roundup in je meterprijs meetelt. Doe je dat wel, en dat is niet meer dan logisch, dan komt WAVE op een vergelijkbare meterprijs uit.”